Ulei de argan nerafinat, obtinut din prima presare la rece prin metode traditionale.
Uleiul de argan este unul dintre cele mai pretuite uleiuri culinare si este obtinut folosind metode traditionale ce necesita munca foarte intensa. Este nevoie de 15 ore si 30 kg de fructe pentru obtinerea unul litru de ulei de argan.
Uleiul se extrage din semintele arborelui de argan (endemic in Maroc si protejat de UNESCO) si este apreciat pentru efectele sale nutritive, cosmetice si medicinale.
Alergeni: poate contine urme de nuci, arahide, soia, seminte susan, gluten.
Ingrediente: 100% ulei de argan ecologic.
Valori nutritionale la 100g: energie3404kj/ 828kcal, lipide 92g (din care saturate 16g, acid oleic Omega-9 38g, acid alfa linolenic Omega-3 0g, acid linoleic Omega-6 32g); vitamina E 2mg.
Efecte: ulei bogat in vitamina E, caroten si acizi grasi nesaturati (Omega 6 si 9), ce contine de doua ori mai multa vitamina E decat cel de masline, fiind astfel un puternic antioxidant.
Consumul regulat de ulei de argan poate reduce colesterolul nociv, fiind, foarte probabil, un factor ce contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare si a obezitatii.
Recomandari pentru utilizare: cu aroma intensa de nuca datorata prajirii semintelor de argan, bogat in vitamina E, uleiul de argan este ideal pentru cuscus, salate sau sosuri. Vezi Tagines (tajine in romana)=mancare marocana
Produs/Cultivat in mai multe tari din EU, imbuteliat in Italia.
Tara de provenienta: Anglia.