Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Continut foarte scazut de acizi grasi liberi.
Toate uleiurile de masline extra virgine sunt de cea mai înalta calitate si corespund urmatoarelor criterii:
- Ele contin cel mult 0,8g/100g acizi grasi liberi;
- Ele se obtin exclusiv din masline culese manual;
- Maslinele sunt transportate imediat dupa recoltare la presele de ulei si acolo acestea sunt presate imediat în asa fel încât maslinele sa nu se deterioreze si sa nu li se mareasca continutul de acizi grasi liberi;
- Acestea nu sunt extrase, rafinate sau combinate cu alte uleiuri;
- Ele sunt din punct de vedere senzorial precise(criteriu pozitiv pentru uleiurile de masline extra virgine: fructos, amarui, aspru) si provin din agricultura biologica controlata sau detin nivelul calitativ Demeter, sau provin partial din origini controlate sau culturi geografice protejate
Întrebuintare:
Pentru gatit, preparare la aburi, prajeala usoara, pentru salate; un necesar pentru bucataria mediteraneana.