Conține: ulei din semințe de floarea soarelui (Helianthus Annuus)*, extract din frunze de cimbrișor (Thymus Vulgaris)*.
*din culturi certificate ecologic
Produs ecologic obținut din părți aeriene de cimbrișor (Thymus Vulgaris), ale căror substanţe active au fost extrase în ulei de floarea soarelui presat la rece.
Mod de utilizare: În regim obișnuit de viaţă: 1-2 linguriţe în salate, mâncăruri, la prepararea produselor de panificaţie.
Uz extern – în funcție de necesități.
Ce este macerarea?
Macerarea este un proces fizic în care fructele, florile, frunzele, rădăcinile sau alte părți ale plantelor sunt expuse o perioadă de timp acțiunii unui ulei neutru, de cele mai multe ori ulei de floarea soarelui dezodorizat.
Uleiul neutru ”trage” în el uleiurile volatile și alte principii active din planta supusă macerării.
Produsul final (soluția) se numește macerat. În farmacie, această soluție se numește "infuzie rece". Nu trebuie să existe procese chimice în timpul macerării.
Procesul de extracție se efectuează la temperatura camerei, de aici termenul "extract rece" sau "macerat rece". Avantajele macerării la rece se regăsesc cu siguranță în procesul delicat prin care se extrag ingredientele active ale plantei. Dacă procesul de extracție este efectuat la temperatură ridicată (prin căldură adăugată), procesul este denumit digestie.
Origine: Germania
Depozitare: loc ferit de lumină, uscat, la temperaturi mai mici de 25 de grade C.
Termen de valabilitate: vezi pe ambalaj