Ingrediente:
Seminte de floarea soarelui bio.
Descriere:
Usor la gust, ideal pentru maioneza si dressing pentru salate.
Întrebuintare:
Pentru gatit menajant, ideal pentru maioneza, tartar si dressind pentru salate.
Origine si fabricare:
Floarea soarelui(Helianthus annuus) provine initial din America. Ea creste atât în zonele cu clima rece cât si în zonele cu clima calda. Sâmburii pentru uleiul de floarea soarelui îi achizitionam din Germania sau din Franta unde acestia sunt prelucrati gentil. Tara de provenienta este stipulata pe etichetele noastre. În functie de recolta se pot obtine diverse variante de gust ale uleiului, asa cum se întâmpla si în cazul vinului. Uleiul fin de floarea soarelui este dezodorizat dupa procesul gentil de presare. Acest lucru înseamna ca mirosul si gustul uleiului este înlaturat cu ajutorul vaporilor de apa. În urma acestui proces nu rezulta acizi grasi trans, deoarece temperatura este sub 180 grade Celsius.
Interesant:
Uleiul de floarea soarelui este un “Allround-expert”(expert bun la toate), care nu poate lipsi din nicio bucatarie. Uleiul nostru fin de floarea soarelui cu gustul sau blând de alune se potriveste foarte bine pentru realizarea maionezei si a sosului Remoulade, dar si pentru coacerea aluatului cu brânza de vaci.
Tipps:
- Pentru salata de fasole cu sâmburi prajiti de floarea soarelui;
- Pentru pâinea intregala si prajitura de nuci.