Ingrediente:
Masline bio
Descriere: Diversele nunate de gust apar prin soiuri de masline aromate mature, cultivate într-o cooperativa în nordestul Siciliei. Ambalare originala cu un continut foarte scazut de acizi grasi liberi. Ulei deosebit de fructuos si aromat.
Intrebuintare: Foarte fin pentru antipasti si salate.
Puternic, fructos.
Origine ?i fabricare:
Termenul D.O.P semnifica denumirea de origine protejata a uleiului originar din Val di Mazara, Sicilia. Aici maslinele sunt culese manual ?i transportate imediat la fabrica. Odata ajunse aici, maslinele sunt cura?ate ?i apoi pisate ?i presate într-o presa. Dupa centrifugarea ulterioara uleiul se separa de apa lasata de catre masline.
Important:
Uleiul de masline se folose?te des în spa?iul mediteraneean ca singura sursa de grasime, iar mul?i sicilieni datoreaza vârsta lor înainta uleiului de masline. Con?inutul ridiat de acizi gra?i simplu nesatura?i, face uleiul de masline foarte valoros pentru metabolism. Uleiul nostru de masline extra virgin din Sicilia are un miros intensiv ?i un gust puternic fructos. În pre?ioasa bucatarie Gourmet, uleiul de masline care întrebuin?ari variate datorita gustului sau distinct.
Tipps:
- Pentru gatirea ciupercilor stridie;
- Pentru cartofii cu rozmarin sicilieni;
- Pentru bucataria rece.