Ulei de masline artizanal de calitate superioara, produs in sudul Greciei de catre Nikos Stamatakos de la ferma Stamatakos. Ferma Stamatakos detine peste 3000 de maslini. Metodele folosite la fabricarea uleiului nu sunt industriale, fiind vorba de un mic producator, ceea ce face ca produsul final sa fie de o calitate net superioara fata de ce gasim in supermarket.
Acest ulei este obtinut exclusiv prin procedee mecanice si direct din masline, din soiul de masline koroneiki. Maslinele folosite la acest tip de ulei sunt recoltate in octombrie si noiembrie, la inceputul sezonului de recoltare cand inca maslinele nu sunt coapte, fiind verzi. Foarte important, uleiul este fabricat in aceeasi zi in care se efectueaza recoltarea maslinelor. Temperatura de procesare este intre 17 si 20 de grade.
Aciditatea este foarte scazuta, pana in 0.3%. Gustul este bogat si pronuntat.
Opinia expertului:
Parfum: bogat si puternic
Gust: foarte bogat si puternic, fructat si cu putin iz lemnos foarte discret si echilibrat. Usor picant.
Ingediente: 100% ulei de masline*
*din agricultura ecologica
Valori nutritionale/100g:
Energie: 3466kj / 828kcal
Proteine: 0g
Grasimi: 92g din care saturate 13g
Carbohidrati: 0g din care zaharuri 0g
Fibre: 0g
Saruri: 0g
Produs certificat ecologic
Fabricat in Grecia
750ml