Ingrediente:
Seminte de rapita bio.
Descriere:
Un continut ridicat de acizi simpli nesaturati împreuna cu un amestec echilibrat de acizi linol nesaturati compun un ulei valoros pentru organism. Uleiul de rapita curat RAPUNZEL este relativ rezistent la caldura, dar temperaturile ridicate la prajit si rotisat trebuiesc evitate.
Întrebuintare:
Ulei alimentar multilateral pentru salate, pentru gatit de legume si alte mâncaruri.
Fin si versatil
Origine si fabricare:
Rapita(Bassica napus) apartine familiei cruciferelor la fel ca si varza. Înca de acum 4000 de ani rapita este cultiva ca o leguma in estul Asiei. În secolele trecute rapita nu era folosit ca un aliment ci ca si combustibil. De când se cultiva soiurile de rapita fara acid erucic în componenta, uleiul de rapita pentru gatit a devenit tot mai îndragit. Astazi rapita este una dintre cele mai importante plante folosite pentru ulei din centrul si estul Europei. Datorita distantelor reduse, sâmburii de rapita sunt adusi spre prelucrare imediat dupa recoltare. Odata ajunsi în fabrici acestia sunt spalati cu grija si apoi presati gentil la rece, fara actiunea unei surse externe de caldura.
Important:
Uleiul de rapita are o componenta de acizi grasi asemanatoare cu cea a uleiului de masline. Uleiul de rapita are insa un continut mai înalt de acizi grasi simpli nesaturati, care impreuna cu amestecul echilibrat de acizi grasi multiplu nesaturati precum acidul linolic si acidul linoleic, fac din acest ulei unul pretios pentru organism. Uleiul de rapita Rapunzel este datorita gustului sau fin si al ansamblului de acizi grasi un ideal “Allround- ulei de gatit”. Chiar daca este un ulei relativ rezistent la caldura, ar trebui evitate temperaturile ridicate atât la coacere cât si la prajire.
Tipps:
- Pesto de arpagic;
- Sosuri cu verdeturi