Ingrediente:
Susan bio.
Descriere:
Usor, cu gust de alune.
Întrebuintare:
Pentru bucataria asiatica, ulei de cosmetica îndragit.
Pentru bucataria asiatica
Origine si fabricare:
Susanul(Sesamum indieum) este samânta plantei de susan asiatice, probabil cea mai veche planta de ulei de pe Pamânt. Astazi zonele principale de cultivare ale susanului sunt centrul si sudul Americii dar si regiunile uscate din Africa si India. Recoltarea susanului se face înca manual, datorita faptului ca o recoltare mecanizata ar duce la pierderi mari deoarece capsulele mature ce adapostesc semintele de susan se deschid foarte usor lasând semintele sa cada. Semintele de susan sunt curatate cu grija, dupa care sunt presate gentil la rece, fara actiunea unei surse externe de caldura, iar în final ele sunt filtrate.
Important:
Uleiul nostru de susan bio de înalta calitate este o delicatesa cu gust fin de alune. Este alcatuit în cea mai mare parte din acid linoleic si acid oleic, fapt ce determina un echilibrat esantion de acizi grasi.
Tipps:
- Pentru bucataria asiatica;
- La asezonarea compotului de mere sau pentru deserturile cu fructe;
- Ca ulei de corp pentru piele delicata.