Ingrediente:
Seminte prajite de bostan.
Descriere:
Ulei de gurmand în stil austriac. Uleiul de seminte de bostan bio contine 57% acizi grasi nesaturati, în special acizi linol, si astfel confera un spectru complet de acizi grasi pentru metabolism.
Întrebuintare:
Prin gustul sau intens si abundent este ideal pentru salate si sosuri condimentate, ideal pentru condimentat.
Origine si fabricare:
Dovleacul de ulei, de exemplu Cucurbita pepo sau c. Maxima, este un dovleac deosebit cu putina pulpa si multi sâmburi fara coaja. Acesti dovleci sunt crescuti cu precadere în sudul Rusiei, Ungaria si Austria. Uleiul din seminte de dovleac este cunoscut si sub numele de „Uleiul din semintele fermierului”, o specialitate din regiunea Stiria. Semintele de dovleac pentru Uleiul din seminte de dovleac Rapunzel sunt prelucrate în Austria. Ele sunt prajite de catre prese pentru a le întari gustul fin caracteristic a acestor sâmburi. În continuare sâmburii sunt presati la rece printr-un proces hidraulic gentil pâna se obtine delicatesea de ulei de culoare verde închis.
Interesant:
Uleiul din seminte de dovleac contine în proportie de 52% acizi grasi multipli nesaturati, în special acid linoleic, oferind astfel un spectru complet de acizi grasi pentru metabolism. Datorita gustului sau propriu distinct, uleiul din sâmburi de dovleac se potriveste foarte bine pentru asezonarea legumelor fierte, Saucen, dressing-uri si supe.
Tipps:
- Pentru o maioneza verde;
- Pentru aromatizarea salatelor;
- Preparat stirian traditional pentru cartofi si brânza de vaci;
- Pentru întregirea supei de dovleac.