Ulei din seminte de floarea-soarelui (ce rezista la temperaturi ridicate).
*provin din agricultura ecologica
Ulei multifuncţional pentru gătit. Uleiul de floarea soarelui ecologic este cunoscut pentru conţinutul ridicat de vitamina E.
Întrebuinţare:
Uleiul de floarea soarelui bio se pretează foarte bine pentru salate şi tartar, ca şi pentru bucătăria autohtonă.
Origine și fabricare:
Uleiul pentru copt și prăjit se obține din sâmburi de floarea soarelui high oleic. Sâmburii obținuți din agricultura ecologică provin de pe plantațiile tradiționale din Europa. După recoltare, sâmburii de floarea soarelui bio sunt curățați cu grijă și presați la rece. După filtrare uleiul este dezodorizat gentil sub vacuum, adică folosindu-se vapori de apă, pentru a înlătura aroma intensivă.
Important:
Semințele de floarea soarelui high oleic sunt un sortiment special de semințe , care se disting prin conținutul lor ridicat de acizi grași. De aceea uleiul pentru copt și prăjit bio se potrivește cel mai bine temperaturilor înalte.
Tipps:
- Pentru Muffins(brioșe);
- Pentru aluatul cu brânză de vaci;
- Pentru maioneze;
- Pentru ungerea formelor de copt.