Descriere
Zaharul de trandafir este o combinatie de zahar din trestie de zahar cu petale de trandafir cu frunze incretite (Rosa rugosa), caracterizat printr-o aroma frumoasa de trandafir care va conferi preparatelor un caracter unic. Este recomandat ca adaos la produse de patiserie, deserturi si bauturi calde sau reci.
Rosa rugosa (trandafir rugosa, trandafir japonez, trandafir Ramanas, trandafir de plaja sau trandafir cu frunze incretite) este o specie de trandafir originara din Asia de Est, din nord-estul Chinei, Japonia, Coreea si sud-estul Siberiei, unde creste pe coastele plajelor, adesea pe dune de nisip. Termenul latin ,,rugosa" inseamna ,,incretit" si face referire la frunzele sale incretite, el nu trebuie confundat cu Rosa multiflora, o alta specie de trandafir cunoscuta ca ,,trandafir japonez".
In afara utilizarii sale ca planta ornamentala, aceasta specie de trandafiri are si utilizari culinare, datorita parfumului dulce al florilor sale. Acesea sunt folosite traditional pentru a face dulceata de flori si deserturi in China si nu numai. De asemenea, sunt folosite in diverse amestecuri vegetale parfumate (pot-pourri) destinate inmiresmarii locuintelor in Japonia si China iar in medicina traditionala chineza este utilizat pentru a trata menstruatia neregulata si gastrita. Macesele de plaja, ca si cele ale altor specii de trandafiri, sunt si ele comestibile si pot fi folosite pentru a face dulceturi, siropuri si ceai sau se pot consuma crude.
Ingrediente:
zahar din trestie* - 85%, petale de trandafir* - 15%. *ingredient din agricultura ecologica.
Valori Nutritionale/100g
Energie: 1615kJ / 280kcal
Proteine: 0g
Grasimi: 0g, din care acizi grasi saturati: 0g
Carbohidrati: 95g, din care zaharuri: 95g
Sare: 0g.
Produs in Polonia.