Cacao boabe (theobroma cacao) raw din agricultura ecologica, bogate in antioxidanti, polifenoli, feniletilamina, minerale (Mg, Cr, Fe, Cu, Zn, Mn), vitamina C.
Boabele de cacao sunt semintele arborelui de cacao (Theobroma cacao), arbore vesnic verde de mica inaltime (4-8 m), ce creste in regiunile tropicale din America Centrala si de Sud. Din fructele sale ovoidale, cu lungimea de 15-30 cm si culoare initiala verde, rosu sau violet, respectiv galben sau portocaliu la maturitate, dupa indepartarea cojii groase (2 cm grosime) si a pulpei mucilaginoase ce sustine semintele, se obtin boabele crude de cacao, de culoare violet maroniu si mai rar albe.
Cacaoa stimuleaza sistemul nervos, este un puternic antioxidant natural, reduce tensiunea arteriala, imbunatateste dilatarea vaselor de sange si determina scaderea colesterolului.
Valori nutritionale pentru 100g de cacao boabe:
Energie: 1433 KJ / 342 kcal
Lipide: 24.5g din care acizi grasi saturati 14.4g
Carbohidrati: 10.8g din care zaharuri 8.7g
Proteine: 19.8g
Fibre: 32.7g
Sodiu: 17mg
Recomandari: se pot folosi pentru a prepara creme, torturi, ciocolata raw, pentru a decora diverse preparate sau se pot consuma ca atare.
Produs/Cultivat in Republica Dominicana.
Tara de origine: Slovenia.