Ceaiul alb, fata de cel negru si chiar fata de cel verde, pastreaza in cea mai mare parte componentii activi din mugurii si fruzele de Camelia sinensis, fiind cel mai putin procesat ceai. Pentru obtinerea lui sunt culesi doar mugurii proaspeti si frunzele tinere, inca acoperite de puf si foarte bogate in antioxidanti.
Dupa uscarea lor naturala, in lumina soarelui, urmeaza o scurta procesare menita sa previna orice eventuala oxidare ulterioara. Puful alb de pe muguri si frunze da ceaiului obtinut prin infuzarea lor o culoare foarte deschisa.Pai Mu Tan (Bujorul alb) este un ceai alb de calitate foarte buna, considerat a fi depasit calitativ doar de ceaiul alb Yin Zhen, obtinut doar din muguri.
Pentru Pai Mu Tan sunt culesi nu doar mugurii ci și primele doua frunzulite acoperite cu puf argintiu, primăvara, niciodata pe timp ploios si numai dupa ce roua s-a evaporat complet de pe plante.