Verbena de lamaie, cunoscuta si sub numele de verbena uleioasa sau verbena citronata, este o planta aromata perena originara din America de Sud, dar acum cultivata in intreaga lume pentru utilizarea sa in aromoterapie, medicina si bucatarie.
Verbena de lamaie are frunze lungi si subtiri, cu un miros puternic de lamaie. Planta este utilizata pentru a face ceaiuri si infuzii, precum si pentru a adauga aroma la deserturi, dulciuri si alte preparate culinare.
In medicina, verbena de lamaie este utilizata pentru a trata anumite afectiuni, cum ar fi anxietatea, insomniile si dispepsia. Uleiul esential de verbena de lamaie este, de asemenea, folosit pentru a reduce inflamatia, pentru a calma nervii si pentru a ameliora durerile de cap.
Pe langa beneficiile sale pentru sanatate, verbena de lamaie este apreciata si pentru aroma sa placuta si revigoranta. Se poate adauga la apa pentru a face o bautura racoritoare sau se poate folosi pentru a parfuma dulciuri, bomboane si alte preparate culinare.
Ceai bio de lamaita / verbina, 25g Lebensbaum
Lamaita noastra, cunoscuta si sub numele de verbena de lamaie, se caracterizeaza printr-o aroma delicata de lamaie si o nota parfumata, proaspata.
Aroma sa delicioasa a facut ca verbena de lamaie sa fie populara ca ceai, mai ales in Franta. Este adesea savurat ca digestiv, dupa masa.
Ingrediente: lamaita*.
*=din culturi certificate ecologic. Agricultura UE (Portugalia).
Mod de preparare:
Turnati apa clocotita peste 1-2 lingurite per cana (200 ml) si lasati ceaiul sa se infuzeze timp de 8 minute.
Continut: 25 g
Conditii de pastrare: loc uscat si racoros.
A se consuma de preferinta inainte de: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj.
Producator: Ulrich Walter GmbH. Germania
Mod de preparare:
Adaugati 1-2 lingurite de ceai intr-o cana cu apa la 100℃ si lasati ceaiul la infuzat timp de 7-10 minute.