Ceaiul Rooibos are cel mai mic continut de teina, are efect antioxidant si numeroase proprietati terapeutice. Fiind imbunatatit cu anumite arome, ceaiul Rooibos are cel mai bun si mai racoritor dintre toate ceaiurile.
Ceaiul Rooibos provine din olandeza, unde inseamna "ceai rosu", nume care este legat de culoarea efectiva a ceaiului.
Pentru oamenii preocupati de sanatatea lor, dar care in acelasi timp doresc sa se bucure de o cana de ceai aromata, ceaiul rooibos este o alegere excelenta. Ceaiul Rooibos este un ceai natural, care nu contine coloranti, aditivi sau conservanti.
Un alt aspect in favoarea acestui ceai este continutul sau scazut de teina si continutul inexistent de teina, prin urmare ceaiul nu are efect energizant. Poate fi deci consumat fara probleme la orice ora din zi sau din noapte, studiile confirmand chiar faptul ca este un adjuvant in cazurile de insomnie, iritabilitate, hipertensiune sau dureri de cap.
Ca si ceaiul verde, ceaiul Rooibos contine anti-oxidanti, incetinind procesul de imbatranire si intarind sistemul imunitar. Cum nu contine acid oxalic, ceaiul Rooibos este indicat si celor care sufera de pietre la rinichi.
Ceaiul Rooibos este bogat in vitamine si minerale, avand un continut crescut de:
- cupru
- fier
- potasiu
- calciu
- fluor
- zinc
- mangan
- magneziu
- alfa-hidroxizi
Mod de preparare:
Pentru o cana de ceai, turnati apa fierbinte peste un plic de ceai. Lasati sa stea nu mai mult de 10 minute.