Genmaicha este un ceai verde japonez cu aroma exceptionala, echilibrata, combinand notele subtile de ceai verde cu aroma delicioasa de nuca a orezului brun prajit.
Ceaiul folosit este cultivat pe dealurile din jurul orasului Kyoto, zona recunoscuta in Japonia ca avand climatul si solul ideale pentru producerea unor ceaiuri de o calitate dintre cele mai bune.
Frunzele recoltate sunt apoi aburite, rulate cu grija si combinate cu orez brun prajit, pentru a oferi acea nota unica a ceaiului Genmaicha.
Ingrediente: frunze de ceai verde (Camellia sinensis)* 50%, orez integral copt* 50%. *ingredient cultivat ecologic.
Preparare: pentru o persoana se folosesc 2 lingurite pline de plante. Se adauga apa fiarta si lasata sa se raceasca 1 minut, se infuzeaza doar 1-2 minute, pentru a pastra cea mai buna aroma.
Stiati ca: Genmaicha este numit si ,,ceai de floricele" (boabele de orez ramase intregi in urma procesului de prajire seamana cu floricele) sau ,,ceaiul oamenilor" deoarece orezul a servit ca umplutura si a redus pretul ceaiului, facandu-l astfel disponibil pentru japonezii mai saraci.
Produs/Cultivat in Japonia. Tara de provenienta: Anglia.