Amestec de ceai verde traditional Japonez Gyokuro, cu aroma bogata in `umami` (cel de al cincilea gust, ce echilibreaza si intensifica aroma alimentelor).
Preparare: pentru o persoana se folosesc 2 lingurite pline de plante. Se adauga 200ml de apa fiarta si lasata sa se raceasca pana la 60 de grade Celsius, se infuzeaza doar 3 minute, pentru a pastra cea mai buna aroma.
Ingrediente: frunze de ceai verde Gyokuro*.
*ingredient cultivat ecologic.
Stiati ca: Gyokuro (Picatura de roua): ceaiul japonez cel mai pretios, fiind obtinut din frunzele cele mai moi de pe plantatie, ce sunt acoperite cu un fel de jaluzele de bambus cu cel putin doua saptamani inainte de recoltare, pentru ca lumina solara sa nu diminueze dulceata ceaiului.
Prelucrarea este la fel ca cea pentru sencha, respectiv se face sterilizarea frunzelor cu aburi pentru a opri fermentarea. Frunzele astfel prelucrate se fac apoi sul pentru a elimina umiditatea si enzimele si apoi sunt uscate cu jet de aer cald.