Ceai verde Matcha – plic `Clearspring – Matcha Shot”, ceai ecologic japonez de calitate Premium. Incepeti ziua in forta cu un ceai natural concentrat „Matcha Shot”, o pudra fin macinata obtinuta din frunze de ceai de cea mai buna calitate, dintr-o gradina de ceai de pe dealurile inalte din Uji, Kyoto (Japonia). Cu o culoare verde vie si o aroma bogata, fina si usor dulce, matcha este cel mai pretuit dintre ceaiurile japoneze. Se poate servi ca ceai infuzat cu apa fierbinte (30 ml apa pentru un ceai concentrat), simplu sau cu lapte vegetal si vanilie, ori in sucuri de fructe si legume (smoothie).
Matcha este pudra de ceai verde de un verde vibrant, obtinuta prin macinare fina din frunze de ceai japonez de cea mai inalta calitate, si utilizata traditional in cadrul ceremoniei ceaiului, si de calugarii budisti pentru pastrarea focalizarii si a vigilentei in timpul meditatiilor.
Clearspring Matcha Bio Premium provine din Uji, regiune aflata la mare altitudine pe dealurile ce inconjoara orasul Kyoto, zona renumita pentru producerea celor mai bune ceaiuri japoneze. Accesibila doar pe jos, aceasta zona indepartata este nepoluata si plina de insecte benefice (paianjeni, gargarite, calugarite si libelule) care ajuta la mentinerea daunatorilor sub control (cel mai bine este sa folositi ceai matcha ecologic, pentru ca cele care nu sunt bio sunt cultivate folosind cantitati excesive de ingrasaminte agricole si pesticide). Tufisurile de ceai sunt umbrite in ultimele cateva luni inainte de recoltare pentru a permite frunzelor sa se umple de clorofila. Cei mai buni muguri de ceai se culeg, se usuca si apoi se macina intr-un mortar de granit.
Clase de calitate – conditiile de crestere, perioada de recoltare si metodele de procesare au un efect direct asupra clasei de calitate si aromei finale a ceaiului matcha.
Productie – produsele de inalta calitate de ceai matcha ecologic Clearspring sunt cultivate sub atenta indrumare a maestrului de ceai Juro Okuda. Tufisurile de ceai sunt acoperite cu tifon pentru cat mai mult timp posibil, pentru a produce frunze de culoare verde intens. Este foarte dificil sa cultivi matcha ecologic, fiind necesara o lupta permanenta impotriva gandacilor si a bolilor. Insecte daunatoare pot aparea din cauza unor usoare schimbari climatice care ameninta recolta de ceai. Din acest motiv, este esential sa se administreze cultivarea acordand o importanta primara ecosistemului natural. Frunzele din clasele Ceremonial si Premium sunt macinate intr-un mojar de granit timp de mai multe ore, pana se ajunge la o pudra de o finete unica, ideala pentru savurarea ceaiului.
Valori nutritionale | UM | /100g |
Energie | kJ | 1315 |
kcal | 315 | |
Grasimi | g | 5,1 |
acizi grasi saturati | g | 1,5 |
acizi grasi mononesaturati | g | 0,6 |
acizi grasi polinesaturati | g | 3 |
Carbohidrati | g | 26 |
zaharuri | g | 5,3 |
Fibre | g | 38 |
Proteine | g | 22 |
Sare | g | 0 |
Ingrediente: suta la suta pudra de ceai verde matcha cultivat ecologic si ambalat la producator (Nagata Tea Gardens, Kyoto, Japonia).
Sugestii pentru servire
Produs in Japonia. Agricultura non-UE.
Tara de provenienta: Anglia.