Descriere
Moringa oleifera este un arbore originar din zonele deluroase de la poalele muntilor Himalaya din India, Pakistan, Bangladesh si Afghanistan, dar cultivat astazi in multe zone de pe glob ca planta anuala sau perena.
Sunt apreciate in primul rand frunzele, pastaile si uleiul extras din semintele sale, dar toate partile sale sunt folosite in alimentatie sau terapeutic. ,,Hrana naturala de la tropice", Moringa oleifera are multe utilizari in medicina traditionala a Asiei si a Africii de Vest.
Frunzele sale bogate in nutrienti, factor de combatere a malnutritiei in tarile in curs de dezvoltare, au un continut ridicat de proteine (contine toti cei 8 aminoacizi esentiali), vitamine (B6, C, B2, A, B1, B3, B9) si minerale (de magneziu, fier, calciu, mangan, fosfor, potasiu si zinc), fitonutrienti cu efect antioxidant si antiinflamator.
Pudra din frunze de moringa are efect benefic in cazuri de ulcer gastric, anemie, artrita, reumatism, astm, poate fi intrebuintata la copt (inlocuind cu pudra de moringa 10% din cantitatea de faina alba), pentru a ingrosa tocanite sau sosuri ori presarata peste diverse salate.
Ingrediente: frunze de moringa uscate* 100%.
*ingredient certificat ecologic.
Alergeni: poate contine urme de gluten, nuci, soia, telina si susan.
Mod de utilizare: se toarna peste o lingurita de moringa o cana de apa fierbinte si se lasa acoperit la infuzat 10-15 minute.
Produs in Polonia.