Matcha este un tip special de ceai verde japonez, cunoscut pentru calitatea sa superioara si beneficiile pentru sanatate. Este obtinut prin macinarea fina a frunzelor de ceai verde, pastrandu-si continutul bogat in antioxidanti, inclusiv epigalocatechina-galat (EGCG). Matcha stimuleaza energie si concentrare datorita continutului sau de teanina si cofeina moderata. De asemenea, sustine metabolismul si poate ajuta la pierderea in greutate. Matcha promoveaza relaxarea si calmul datorita L-teaninei si poate imbunatati starea de spirit. Este versatil si poate fi folosit in diverse preparate, cum ar fi lattes, smoothie-uri sau prajituri.
Matcha bio pulbere, 50g Pronat + lingura dozatoare pentru matcha
Ingrediente: 100% ceai verde Matcha* (Camelia Sinensis.)
*=din culturi certificate ecologic.
Ceaiul verde japonez Matcha este o varietate de ceai de calitate premium (clasa B) care este obtinut din cele mai fine frunze crescute in umbra. O ceasca de ceai verde Matcha este echivalenta cu 10 cesti de ceai verde obisnuit.
Mod de administrare:
Doza obisnuita de matcha este de aproximativ 1-2 grame de pulbere pe zi.
Aici sunt cateva modalitati comune de administrare a pulberii de matcha:
Ceai matcha: Amestecati 1-2 grame de matcha cu apa calda (nu fierbinte) intr-un castron sau cana. Folositi un tel sau o perie speciala pentru a amesteca bine pentru a preveni formarea de cocoloase.
Latte cu matcha: Amestecati 1-2 grame de matcha cu lapte cald sau alternativ cu lapte vegetal pentru a crea un latte delicios.
Smoothie cu matcha: Adaugati o lingurita de matcha intr-un smoothie pentru un impuls de energie si antioxidanti.
Origine: Japonia.
Conditii de pastrare: Temperatura ambientala. Pastrati intr-un loc racoros si uscat, departe de lumina directa a soarelui.
Continut: 50 g
A se consuma de preferinta inainte de: vezi data inscriptionata pe ambalaj.
VALORI NUTRITIONALE MEDII:
per 100 g
Valoare energetica
1338 kJ / 320 kcal
Grasimi, din care:
2,5 g
- acizi grasi saturati
0,7 g
Carbohidrati, din care:
33,8 g
- zaharuri
6,7 g
Fibre
34,8 g
Proteine
22,8 g
Sare
0,01 g