Crochete din sorg expandat cu arahide, un mic dejun gustos si nutritiv.
Sorgul este o cereala cultivata in special in zonele cu putine precipitatii, acolo unde putine alte plante ar rezista, motiv pentru care i se mai spune si „planta-camila”. Cea mai cunoscuta specie de sorg, Sorghum bicolor, este principala cereala pentru paine in Africa, Europa de Sud, America Centrala si Asia de Sud, dar este folosita, asemenea altor varietati de sorg, si pentru obtinerea unui indulcitor natural (melasa de sorg), pentru fabricarea maturilor (Sorghum vulgare) si ca furaj pentru vite (Sorgum sudaneze/iarba de Sudan).
Din punct de vedere nutritional, sorgul are circa 70% amidon (din care 70-80% amilopectina si 20-30% amiloza), este o sursa bogata in antioxidanti, vitamine din complexul B, beta-caroten, fosfor si fier si nu contine gluten.
Cercetari recente sugereaza ca o serie de fitochimicale din sorg reduc riscul aparitiei cancerului de colon si a celui de piele, sustin sanatatea aparatului cardiovascular si scaderea nivelului de colesterol.