Fulgii de ovaz contin antioxidanti care ajuta la formarea vitaminei E. Acesti antioxidanti inhiba sinteza colesterolului si mai nou s-a descoperit ca reduce nivelul colesterolului.
Ovazul e una din cerealele benefice sanatatii fiind bogat în grasimi si proteine dar cu continut redus de carbohidrati. Daca adaugam si continutul de aproximativ 9% fibre, rezulta una din cerealele cu indicele glicemic cel mai scazut, ceea ce îl face un aliment ideal pentru persoanele diabetice.
Materia prima este ovaz atent selectionat si care respecta parametrii de calitate pre-definiti: umiditate, greutate specifica, dimensiune, impuritati, temperatura si miros. Ovazul este aburit, presat si apoi prajit. Fulgii astfel obtinuti sunt macinati si ambalati.
Fulgii sunt ideali pentru muesli sau ca ingredient în produse de panificatie si patiserie.
Ingrediente: fulgi de ovaz*
*din culturi certificate ecologic
Valori nutritionale/ 100 g
Valoare energetica: 1530kJ/365kcal
Grasime: 6.9g, din care
-acizi grasi saturati: 1,2g
-acizi grasi mono-nesaturati: 2,18g
-acizi grasi poli-nesaturati: 2,54g
-acizi grasi trans: <1%
Carbohidrati: 59g
-mono-& dizaharide: 2g
-din care zaharuri: 1g
Fibre: 11g
Proteine: 14g
Minerale: 2g
Sodiu: 7mg
Valorile nutritionale sunt supuse variatiilor specifice produselor naturale.
Pastrare: loc racoros si uscat, bine ventilat, ferit de lumina.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.
Produsul nu este, nu contine si nu este obtinut cu organisme modificate genetic, conform normativelor în vigoare.