Descriere
Fulgi ecologici din grau spelta cu miere in gama de produse ,,Paradisul Verde", ideali de rontait ca atare sau inmuiati in apa sau lapte vegetal, in muesli sau in cerealele de dimineata.
Graul spelta (Triticum aestivum ssp. spelta) este o specie hexaploida de grau cultivata inca din epoca bronzului, mai ales de catre popoarele germanice. Se pare ca a rezultat initial prin hibridare dintr-o specie tetraploida cultivata de grau, precum graul emmer si o specie salbatica diploida cunoscuta sub numele de iarba-caprei (Aegilops tauschii), dar unele soiuri tarzii din Europa, aparute acum 8000 de ani, pot fi rezultatul unei a doua hibridizari dintre graul emmer si o varianta a graului spelta pentru paine. Are bobul sticlos ce ramane ,,imbracat" in palee dupa treierat si rezistent la ger si boli. Desi are un continut ridicat de gluten, graul spelta este usor digerabil datorita proteinelor pe care le contine si datorita structurii amidonului sau. Substantele nutritive din graul spelta au o solvabilitate rapida in apa, de aceea sunt asimilate mai usor iar procesul de digerare este mai putin intens.
Graul spelta are un gust deosebit si, comparativ cu graul comun are un continut mai ridicat de substante nutritive (aminoacizi, minerale, vitamine, acizi grasi nesaturati) si L-Tryptophan (precursorul hormonului de buna-dispozitie), contine Thiocyanat (cu efect vitalizant, de stimulare a imunitatii si antiinflamator) si preia mai putine metale grele din mediul inconjurator. Conform USDA, 100g de grau spelta negatit (raw) au 330 kcal, 14.57 g proteine, 70.19 g carbohidrati (din care 53.92 g amidon si 10.7 g fibre alimentare), 2.43 g lipide (din care 1.258 polinesaturate) si are un continut ridicat vitamine (B3-46% DZR, B1-32% DZR si B6-18% DZR) si microelemente (fosfor-57% DZR, magneziu-38% DZR, zinc-35% DZR si fier-34% DZR).
Ingrediente:
grau spelta*, miere*, malt de orz*, sare marina. *ingredient din agricultura ecologica.
Valori Nutritionale/100g:
Energie: 1568kJ / 370kcal;
Proteine: 13.9g;
Grasimi: 1.9g, din care acizi grasi saturati: 0.4g;
Carbohidrati: 70.6g, din care zaharuri: 5.5g;
Fibre: 7.7g;
Sare: 0.9g.
Cultivat in Ungaria.
Tara de provenienta: Ungaria.