Descriere
Mei expandat, ideal pentru a fi servit ca atare, sau in lapte ori iaurt.
Cerealele extrudate (expandate) sunt obtinute modern folosind temperaturi ridicate, presiune sau extrudare, dupa care li se da forma dorita, respectiv cereale clasice pentru micul dejun, rondele (batoane) din cereale expandate, bobite / bilute individuale sau pufarine etc. Pentru cerealele expandate, la finalul procedeului tehnologic, forma lor este data de o manipulare la temperaturi si presiuni crescute si la o umiditate predeterminata. Scaderea brusca de presiune transforma apa din boabe in vapori si astfel apare fenomenul de umflare-expandare.
Cele mai sanatoase produse de acest fel sunt obtinute fara adaosuri, doar din procesul de expandare, insa multe sortimente din comert contin zahar, diverse arome, coloranti, conservanti sau diferite E-uri. Procesarea la aburi a snaksurilor din cereale este mai sanatoasa decat prajirea acestora, prin supunerea cerealelor la temperaturi foarte inalte se elimina anumite toxine, se reduce numarul de microorganisme din cereale si s-a observat o usoara crestere a nivelului de fier din acestea. Totusi, in urma procesului de expandare se obtine un nivel crescut de amidon (desensibilizeaza celulele oganismului la insulina), se distruge lizina (aminoacid esential ce participa la absorbtia calciului si la cresterea masei musculare), are loc simplificarea amidonului complex (fapt ce poate dauna starii de sanatate a dintilor), creste indicele glicemic, se distruge vitamina A (beta-caroten) si se denatureaza proteinele din cereale.
Pentru obtinerea unor cereale expandate la un nivel de calitate ridicat (cresterea valorilor nutritionale ale produselor), in procesul de fabricatie trebuiesc respectati anumiti parametri esentiali (durata, hidratare si temperatura).
Ingrediente:
mei*. *ingredient din agricultura ecologica.
Produs vegan ecologic.
Valori Nutritionale/100g
Energie: 1643kJ / 369kcal;
Proteine: 11.4g;
Grasimi: 3.7g, din care acizi grasi saturati: 0.3g;
Carbohidrati: 71.2g, din care zaharuri: 0.1g;
Fibre: 2.8;
Sare: 0.01g.
Produs in Ungaria.