Ingrediente:
crema de ciocolata* si alune de padure 35% (zahar din trestie*, ulei vegetal de floarea-soarelui*, alune de padure*, lapte praf degresat*, pudra de cacao* cu continut redus de grasimi, unt de cacao*, lecitina din floarea-soarelui*, extract de vanilie*), faina de orez*, faina de ovaz*, faina de porumb*, zahar din trestie*, extract vegetal* (morcov*, dovleac*, ridiche*, mar*, coacaze negre*), sare de mare.
*ingredient certificat ecologic.
Sanatatea incepe din copilarie! Ceea ce decizi pentru copilul tau, ii va deveni obicei. Cand isi incepe ziua cu cereale nutritive, dezvoltate de specialisti, cu ingrediente certificate, poti fi linistit ca obiceiurile pe care i le cultivi sunt sanatoase.
Magarusul Curios va prezinta Pernutele Bio crocante cu crema de ciocolata si alune de padure de la Republica BIO.
Un mic dejun sanatos, hranitor si cu un gust delicios, care ii va incanta pe micii curiosi.
Produs ecologic, fara gluten, fara organisme modificate genetic, fara conservanti sau coloranti, fara ulei de palmier si neiradiat.
Continut redus de zahar din trestie per portie de produs, adecvate pentru copii, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii referitor la consumul de zahar.
Potrivit pentru dieta vegetariana.
Toate ingredientele au origine non-China, produsul este fabricat in UE.
Ingredientele principale din Pernutele Bio crocante cu crema de ciocolata si alune sunt crema de ciocolata si alune de padure, faina de ovaz, faina de orez si faina de porumb ecologice.
Cacaua stimuleaza sistemul nervos, ajuta la buna functionare a creierului si la cresterea concentrarii, stimuleaza eliberarea endorfinei si a serotoninei, avand potentiale efecte antidepresive.
Este bogata in antioxidanti si minerale, in special magneziu, fier si sulf.
Alunele de padure sunt o sursa de substante importante, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, fosfor si fier, cat si vitamine.
Contin elemente care imbunatatesc functia cerebrala si pe cea cognitiva.
Faina de ovaz este integrala si poate fi consumata in siguranta de persoanele cu alergie sau intoleranta la gluten, se digera mai usor si are in compozitie fibre, proteine, vitamine, minerale si antioxidanti cu rol important in organism.
Poate scadea nivelul zaharului din sange si al colesterolului.
Faina de porumb nu contine gluten, fiind astfel o alternativa ideala pentru persoanele cu intoleranta la gluten sau cele ce sufera de boala celiaca.
Are un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi saturate, avand in acelasi timp o cantitate echilibrata de fibre si fiind o sursa buna de fitonutrienti si antioxidanti.
Nici faina de orez nu contine gluten si, la fel ca faina de porumb, este bogata in antioxidanti.
Contine colina, o vitamina care contribuie la transportul colesterolului si a trigliceridelor din ficat spre alte zone din organism, mentinand sanatatea ficatului.
Fibrele din cerealele integrale sunt benefice deoarece hranesc bacteriile ,,bune'' proprii din intestine, ameliorand tulburarile digestive si stimuland anticorpii, sustinand astfel sistemul imunitar.
Potrivit pentru dieta vegetariana.
Mod de preparare:
Adauga 30g de cereale (6-7 linguri) la 250ml de lapte incalzit.
Se pot consuma cu bauturi vegetale, se pot rontai ca atare pentru o gustare sau se pot folosi ca surprize in clatite si decor pe torturi.
Portia recomandata:
O cutie contine aproximativ 8 portii de 30g.
Pentru copiii intre 4 si 10 ani se recomanda 1* portie pe zi, iar cei peste 11 ani pot consuma 2* portii pe zi.*
Conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii referitor la consumul de zahar.
Valori nutritive:
kj: 1906
kcal: 453
grasimi: 15,6g
acizi grasi saturati: 4,2g
glucide: 70,8g
zaharuri: 25g
fibre: 2,1g
proteine: 6,4g
sare: 0,8g
* - doza zilnica recomandata