fulgi de ovaz** integrali fara gluten 75%, fructe uscate* 23% (stafide**, bucati de curmala*, bucati de caise**, bucati de smochine**, bucati de merisoare*, faina de orez*, ulei de floarea soarelui*)
*provin din agricultura ecologica
**provin din agricultura biodinamica (DEMETER)
Amestec de fulgi de ovaz si fructe fara gluten pentru prepararea unui terci de ovaz cald.
Ovazul este prelucrat special pentru a obtine fulgi de ovăz. De aceea, terciul nostru fierbinte este ușor și rapid de pregătit și are o consistență optimă.
Un amestec armonios de fulgi de ovaz macinati si intregi usor de preparat. In plus este cremos si desigur dulce datorita curmalelor,smochinelor si a caiselor. Terciul se poate servi dupa gust si cu smantana, iaurt, fructe sau nuci. La nevoie chiar si indulcit cu zahar, sirop de sfecla, miere, suc de agave sau sirop de artar.
Ovăz fără gluten
Ovazul acestui terci fără gluten controlat este cultivat și procesat fără contaminare cu gluten. Majoritatea persoanelor cu intoleranță la gluten pot include utilizarea, pentru ca structura de proteine din ovăz este diferită de cea de grâu, secară, orz și ovăz spelt fără gluten din dieta lor. Se recomandă ca produsele din ovăz fără gluten să fie integrate lent și treptat într-o dietă fără gluten.
Ovăzul natural are un raport echilibrat între diferite substanțe nutritive:
- Ovăzul conține în mod natural vitamina B1
- Conținutul de fier din ovăz este mai mare decât alte cereale
- Ovăzul conține fibre solubile care formează șlamul tipic de ovăz
Colesterol-dieta conștientă cu ovăz
Ovaz beta-glucani au arătat că reduc nivelurile de colesterol din sânge. Nivelurile ridicate de colesterol sunt printre factorii de risc în dezvoltarea bolii coronariene. Acest efect benefic se obține cu un consum zilnic de 3 g de ovăz beta-glucan (echivalentul a 80 g ovăz fierbinte. O porție de ovăz fierbinte egal cu 50 g).
O dietă variată și echilibrată, precum și un stil de viață sănătos, cu exerciții suficiente, sunt esențiale pentru sănătatea dumneavoastră.