Felii uscate (deshidratate) din nuca de cocos, delicioase si crocante, un inlocuitor excelent pentru dulciurile conventionale. Au un gust grozav servite ca atare, dar si in muesli sau cereale pentru micul dejun.
Palmierul de cocos (Cocos nucifera), singura specie acceptata in genul Cocos, este recunoscut pentru multiplele sale utilizari, fiecare dintre partile sale componente avand o semnificativa valoare economica. Este sursa de hrana, alimente si bauturi, fibre, combustibil, ustensile si instrumente muzicale, etc. Straturile exterioare fibroase ale fructelor sale (drupe) folosesc in principal pentru obtinerea fibrelor de cocos (coir), coaja dura a nucilor de cocos pe care le vedem in magazine fiind doar partea interioara a fructului, ce inveleste samanta.
Nuca verde de cocos are in interior doar o pulpa gelatinoasa foarte subtire, si suc (apa de cocos). In timp ce nuca se usuca, pulpa prinde volum, absorbind sucul din interior. Se formeaza astfel ,,miezul" alb al nucii de cocos, care sub forma cruda are circa 33.5% grasimi, 15.2% carbohidrati (9% fibre alimentare) si 3.3% proteine, dar si un continut semnificativ de minerale de mangan, cupru, seleniu, fier, fosfor si potasiu. Sub forma uscata (copra), miezul de cocos este folosit pentru extragerea uleiului de cocos.
Ingrediente:
felii de nuca de cocos*. *ingredient din agricultura ecologica.
Produsul nu este potrivit pentru consum in cazul copiilor sub 3 ani.
Valori Nuritionale/100g
Energie: 2939 kJ / 714 kcal;
Proteine: 8.6 g;
Grasimi: 70 g, din care acizi grasi saturati: 66 g;
Carbohidrati: 5.3 g, din care zaharuri: 5.1 g;
Fibre: 13 g;
Sare: 0.05 g.