FULGI BIO DE COCOS, 200 G
INGREDIENTE: nuca de cocos*
*=din culturi certificate ecologic.
Ambalat intr-o unitate care proceseaza: cereale cu gluten, fructe cu coaja, soia, arahide, produse lactate, telina, mustar, lupin.
Se pot folosi:
- la obtinerea laptelui de cocos - se hidrateaza si apoi se dau prin blender.
- la ornarea prajiturilor si a inghetatei.
- toping la prajituri - impreuna cu miere sau alt indulcitor si putina apa.
- prajituri/creme.
- in amestecul de cereale si fructe pentru iaurtul/laptele de dimineata.
- Consumati ca atare la gustare, alaturi de nuci si seminte
- presarati intr-o salata de fructe tropicale cu banane, mango, papaya si portocale.
Bomboane cu cocos (fara gluten).
Pentru ca multa lume asociaza gustul de cocos cu cel al deserturilor nu puteam sari peste retetele dulci. Aceste bomboane sunt usor de facut in casa si sunt un desert care le va placea si celor cu intoleranta la gluten, cu alergii la nuci si alune sau fanilor dietei vegane.
Ingrediente (pentru 12 bucati):
* 130g fulgi de cocos * 2 lingurite ulei de cocos incalzit
* 3 linguri sirop de artar * 2 linguri lapte de cocos
* 1/2 lingurita extract de vanilie * 1/2 lingurita scortisoara
* un praf de sare de mare.
Puneti 75g din fulgii de cocos impreuna cu uleiul intr-un robot de bucatarie. Mixati la viteza mare pana cand obtineti o pasta (nu trebuie sa fie la fel de cremoasa ca untul).
Adaugati siropul de artar, laptele de cocos, vanilia, scortisoara, un praf de sare si amestecati bine pana cand totul se omogenizeaza. Adaugati 40g din fulgii de cocos si amestecati pana se combina.
Formati din aceasta pasta 12 bilute mici si rulati prin fulgii de cocos ramasi. Tineti-le la frigider cel putin o ora inainte de servire.
A se consuma de preferinta inainte de: vezi data inscriptionata pe ambalaj.
CONTINUT: 200 g
CONDITII DE PASTRARE: loc uscat si racoros, ferit de razele soarelui.
ORIGINE: Sri Lanka
VALORI NUTRITIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetica 2552 kJ / 610 kcal
Grasimi, din care: 60,5 g
- acizi grasi saturati 56,6 g
Carbohidrati, din care: 16,9 g
- zaharuri 7,5 g
Fibre 11,8 g
Proteine 7,4 g
Sare 0,10 g
Umiditate 2 %