Miezul nucilor pecan care este foarte bogat in lipide (65-70 %), din care 73 % reprezinta acidul oleic (mono-nesaturat) si 17 % acid linoleic (poli-nesaturat).
Se cunoaste faptul ca un consum zilnic de acid oleic (din ulei de masline, ulei de nuca sau nuci) reduce riscul unor boli cardiovasculare. De asemenea, miezul din nuci pecan este bogat in proteine, K, Ca, P, Fe, Zn, vitaminele A, C, E, B1, B2, B3, B6, fibre, carbohidrati, etc.
Beneficii nuci pecan: contribuie la sanatatea digestiva, elimina constipatia, stimuleaza sanatatea inimii, contribuie la sanatatea oaselor si a dintilor, previn durerile musculare, au efect antiinflamator, presiune arteriala scazuta, reducerea riscului de accident vascular, reducerea riscului de cancer la san.
Miezul este utilizat pentru consum in stare proaspata, sarat, prajit sau se utilizeaza in cofetarie, pentru diverse preparate cum sunt inghetata, bomboanele, prajiturile, etc.
Ingrediente: nuci pecan naturale jumatati.
Detalii Nuci pecan, 200g
Cantitate 200 g
Certificat Produs conventional