Descriere
Pudra de Agar Agar de la Amylon, produs pentru gelifiere ecologic vegan, fara gluten. Agar-agar, agar sau geloza, este un produs organic cu putere foarte mare de gelifiere, extras cu ajutorul apei fierbinti (fierbere si solidificare la 32-40 grade Celsius) dintr-o serie de alge rosii (agarofite) ce apartin familiilor Gelidiaceae (Gelidium) si Gracillariaceae (Gracilaria).
Gelurile obtinute din aceste alge sunt fragile si usor opace si lichefiaza daca sunt incalzite la temperaturi de peste 80 grade Celsius, dar sunt termoreversibile, astfel incat putem gelifia si lichefia gelul in mod repetat, fara a-si pierde din calitati. In functie de cantitatea folosita, se pot obtine preparate cu texturi diferite, similare sucului concentrat: spume jeleuri moi sau tari pentru tort sau placinta, aspicuri, creme, toppinguri, budinci etc.
Este mai puternic decat gelatina animala si isi mentine forma bine atunci cand este taiat, solidificandu-se deja la temperatura camerei, dar nu se solidifica suficient in prezenta unor enzime din fructe proaspete! Daca doriti sa utilizati folositi produsul pentru a obtine jeleuri cu fructe acide, mai intai incalziti-le (tratamentul termic distruge aceste enzime).
In general, cu cat fructul este mai acid, cu atat jeleul din agar-agar este mai subtire.
Mod de utilizare:
10g de agar agar se amesteca in 1l de apa rece, se indulceste dupa gust si se fierbe timp de 3 minute, amestecand continuu. Dupa aceasta se lasa sa se raceasca usor, se toarna in matrite si se pune sa se solidifice in frigider.
Sfat:.
Valori nutritionale/10g:
Energie: 700kJ / 167kcal
Proteine: 0g
Grasimi: 0g din care acizi grasi saturati: 0g
Carbohidrati: 0.4g din care zaharuri: 0.4g
Sare: 0.52g.