Amidon bio din radacina de vita de vie kudzu (Pueraria lobata), amidon de calitate superioara cu textura fina si aroma neutra, extras din radacinile uneia dintre cele mai viguroase plante montane din Japonia. Apreciat calitativ la “Freefrom Food Awards 2012”, poate fi folosit pentru ingrosarea diverselor preparate culinare sau in scopuri terapeutice.
Producatorul acestui produs il prepara de cinci generatii, respectand in continuare procedeul traditional, desfasurat pe parcursul a 120 de zile, de spalare, decantare, filtrare si uscare a amidonului pur, ecologic, din radacina de kuzu, furnizandu-l apoi firmei Clearspring. Situat in insula Kyushu din sudul arhipelagului japonez, unde solurile vulcanice produc plante kuzu deosebit de viguroase, este unul dintre putinii producatori ce mai furnizeaza amidon pur din kuzu in Japonia.
Actiuni: Kuzu este recuoscut de secole ca un amidon cu efect calmant, usor de digerat. Potrivit lui Subhuti Dharmananda, doctor in filozofie, director al Institutului de Medicina Traditionala si Ingrijire Medicala Preventiva din Portland, Oregon, kuzu contine o concentratie foarte mare de flavonoide, acestea fiind responsabile pentru efectul sau puternic asupra sistemelor digestiv si circulator. Flavonoidele, care apar in mod natural in kuzu si alte plante, sunt cunoscute a fi antioxidanti, avand, de asemenea, capacitatea de a inhiba contractia tesutului muscular neted, crescand astfel fluxul de sange si alinand crampele intestinale.
Mod de intrebuintare: se poate folosi pentru a ingrosa supe si tocane, sosuri dulci si sarate, umpluturi pentru placinte. Este usor de utilizat, o jumatate de lingura de kuzu va ingrosa o cana de lichid: