Descriere
Cardamomul negru se caracterizeaza printr-o aroma de camfor, usor rasinoasa si picanta, fiind perfect ca adaos la tocanite, mancaruri de orez, supe de linte si conserve sau pentru condimentarea sosurilor dulci.
Stiati ca?
Pastaile mici, fusiforme cu sectiune triunghiulara, de cardamon provin de la mai multe plante din genurile Elletaria si Amomum din familia Zingiberaceae, familie din care face parte si ghimbirul. Coaja subtire, verde sau maro, a acestor pastai inveleste semintele mici si negre de cardamon care, altfel, isi pierd repede aroma.
Cardamonul negru/maro provine de la oricare dintre speciile Amomum subulatum/cardamon de Nepal si Amomum costatum, pastaile sale avand o aroma puternica de camfor, cu o tenta de fum datorata procedeului de uscare.
Este un ingredient important in amestecul de condimente garam masala, in medicina chineza este folosit pentru tulburari stomacale si malarie, iar in Vietnam pastaile sale sunt adesea folosite ca ingredient in bulionul pentru supa de taietei numita pho.
Cei nefamiliarizati cu acest condiment il considera in mod eronat ca un substituent inferior pentru cardamonul verde. in realitate, din cauza gustului sau usor afumat este doar mai nepotrivit pentru mancarurile dulci sau fierbinti decat cel verde, dand in schimb gust deosebit tocanelor consistente, marinadelor ,,tandori", muraturilor sau pateurilor.
Ingrediente:
100% cardamom negru*. *ingredient din agricultura ecologica.
Tara de provenienta: Polonia.
Tara de origine a ingredientelor: Vietnam.