Maghiranul este o planta aromatica si medicinala inrudita cu oregano, facand parte din aceeasi familie. Mai este cunoscut si sub numele de sovarf, mighiran, margeran si maghereta si este originar din zona Marii Mediterane.
Frunzele de magiran sunt folosite pentru asezonarea muraturilor, mezelurilor si a diverselor preparate culinare in industria alimentara.
Tot frunzele de maghiran sunt folosite si ca remedii naturale cu efecte benefice in tratarea afectiunilor musculare, circulatorii, digestive, neuronale.
Proprietatile maghiranului:
Printre beneficiile frunzelor de maghiran asupra sanatatii se numara
Compozitia frunzelor de maghiran:
Frunzele tinere si florile de maghiran sunt bogate in uleiuri volatile (terpinen, pinen, carvacrol), acizi grasi, triterpene, substante flavonoide, vitamina A, C, fire, calciu si fenilpropanoide (substante chimice cu efect antiinflamator).
Maghiran - mod de utilizare:
Ingrediente:
maghiran uscat si macinat, provenit din culturi 100% ecologice.
A se pastra intr-un loc uscat si racoros.