Schinduful este o planta ierboasa care este originara din Asia, dar este cultivata pe scara larga si in Europa de Sud, nordul Africii si chiar si la noi in tara.
Fructele sale au o forma de pastai care au in interior 10-20 de seminte de culoare brun-galbuie. Sunt foarte importante din punct de vedere medicinal.
Ce contin semintele de schinduf?
Micile bobite contin o cantitate mare de proteine, grasimi, mucilagii, saponozide, fitosteroli, taninuri, cumarine, substanţe alcaloidice (trigonelina).
Schinduf - beneficii pentru sanatate si indicatii terapeutice
Semintele de schinduf sunt foarte benefice pentru sistemul gastro-intestinal, deoarece stimuleaza apetitul, cresc secretia de suc gastric si saliva, ajutand la o procesare mai eficienta a alimentelor si, implicit, un tranzit intestinal mai bun.
Schinduful ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau din sange, fara a scadea si colesterolul bun.
De asemenea, semintele de schinduf ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange.
Boabele de schinduf mai pot fi administrate ca si remediu natural pentru:
Cum se consuma aceste seminte de schinduf?
Ingrediente:
Pudra din seminte de schinduf, provenite din culturi 100% ecologice.
A se pastra intr-un loc uscat.