Un amestec de arome 'Indiene' binecunoscute si pe la noi.
Ingredente: ardei rosu dulce*, busuioc*, tarhon*, maghiran*, rozmarin*, usturoi*, ceapa*, turmeric*, frunze de coriandru* si chili* (chilli / ardei iute), in proportii variate. *ingredient certificat ecologic.
Stiati ca: usturator si picant, ardeiul iute are o valoare nutritiva de loc de neglijat, insa inferioara altor legume. Este o sursa excelenta de vitamina A prin concentratia ridicata de carotenoizi pro-vitamina A, inclusiv beta-caroten, dar ingredientul sau activ cel mai important este totusi capsaicina, o substanta amidica ce ii da si gustul picant. Studiata pentru utilizarile sale legate de reducerea efectelor durerii, beneficii cardiovasculare si capacitatea de a preveni aparitia cancerului, capsaicina are un rol esential in deschiderea si drenarea pasajelor nazale congestionate, incalzeste corpul si este un puternic inhibitor al sustantei P (o neuropeptida asociata cu procesele inflamatorii). In prezent se studiaza efectele capsaicinei ca tratament pentru tulburarile firelor nervoase senzoriale, inclusiv dureri asociate cu artrita, psoriazis si neuropatie diabetica.
Tara de provenienta: Polonia.