*provin din agricultura ecologica
Datorita acestui produs unic si nou, „Gelifiant gemuri fara fierbere”, vor reusi acum chiar si gemurile proaspete cu continut redus de zahar si cele care nu contin deloc zahar. Gemurile vor avea aceeasi calitate ca si fructele crude, complet fara fierbere! Într-o clipa veti produce singuri dulceturi proaspete, fine si neprelucrate – vor fi pastrate astfel toate vitaminele si substantele active ale fructelor!
Dozare: 1 plic (18 g) si 4 linguri de suc de lamâie pentru gelatina, 500 g fructe pentru dulceata sau 400 ml suc de fructe pentru sosuri din fructe.
Modul de preparare al gemului: 1. Se spala fructe de calitate superioara, se lasa la scurs, se taie în bucati mici, se scot sâmburii, daca este necesar, si se cântaresc 500 g. 2. Fructele se pun într-un recipient înalt împreuna cu îndulcitorul uscat, de exemplu 175 g zahar brut din trestie, si se amesteca foarte bine. 3. Amestecul din fructe se toaca cu blenderul pâna nu mai ramân deloc bucatele. 4. Continutul plicului se varsa în mijlocul fructelor tocate si se mai amesteca cu blenderul în continuare timp de 4 minute. În cazul în care compozitia nu s-a întarit suficient, se mai adauga un plic si se mai amesteca înca o data timp de 4 minute. Consistenta compozitiei depinde de fructe. Gemul astfel obtinut se pune în borcane curate, care se închid bine si se pastreaza la frigider.
Modul de preparare al sosurilor din fructe: Continutul plicului, 400 ml suc, 4 lingurite de suc de lamâie, 60 – 80 îndulcitor uscat dupa gust (de exemplu zahar din trestie). Într-un recipient înalt se amesteca ingredientele, se adauga continutul plicului si se toaca cu blenderul timp de 3 minute.
Valabilitate: Produsul „Dulceata fara fierbere” nu contine conservanti si astfel nu influenteaza valabilitatea gemurilor. Gemul crud si gata preparat se tine câteva zile, daca îl pastrati la frigider.
Sfaturi: Daca folositi îndulcitori lichizi trebuie sa mai adaugati produs „Dulceata fara fierbere” (sau sa folositi mai putine fructe), pâna obtineti consistenta dorita. Nu preparati mai mult de 500 g de fructe cu acest produs o data. Nu folositi si sucul în cazul fructelor congelate. Fructele au o aroma mai puternica, daca sunt la temperatura camerei. Gemurile gata preparate si puse în borcane se pot si congela.