Descriere
Semintele ecologice de mac albastru se disting prin calitate inalta si gust specific. Mancarurile la care se adauga capata o aroma unica. Va recomandam sa-l adaugati in diverse prajituri, deserturi, torturi, cozonaci sau inghetate.
Stiati ca?
Meconopsis, gen de plante din familia macului (Papaveraceae), cu flori in general albastre si nu produc opiu. Cea mai cunoscuta specie pare a fi Meconopsis betonicifolia (sinonim M. baileyi), macul albastru de Himalaya, ce a fost descris pentru prima data de ofiterul britanic Frederick Marshman Bailey, care creste cu precadere in mu ntii Himalaya la altitudini inalte, unde sunt peste 40 de specii de Meconopsis.
O alta specie de mac albastru este Meconopsis gakyidiana, foarte apreciata in Regatul Bhutan unde este considerata floarea nationala a acestei tari.
Ea a fost descoperita de botanistul britanic George Sherriff intr-o zona indepartata din estul Bhutanului, in timpul unei expeditii in muntii Himalaya. In Bhutan se considera ca daca vezi o astfel de floare vei avea parte de noroc si binecuvantari si viitorul ti se va clarifica in urmatoarea perioada de timp.
Tot in Bhutan, in regiunile Merak, Sagteng sau Haa, au fost descoperite si alte doua noi specii precum Meconopsis merakensis si Meconopsis elongata.
Valori Nutritionale/100g
Energie: 2133kJ / 517kcal;
Proteine: 20g;
Grasimi: 42g, din care acizi grasi saturati: 4.9g;
Carbohidrati: 4.2g, din care zaharuri: 2.3g;
Fibre: 2.1g;
Sare: 0.05g.
Produs in Polonia cu ingrediente din Republica Ceha.