Regele condimentelor, piperul negru a dominat comertul European în Evul mediu, fiind unul din motivele care au stimulat cautarea unor rute noi spre estul îndepartat. Ca parte a familiei Piperacea, piperul negru este o planta tropicala ce poate creste, în medii de cultura, pâna la 4 m înaltime. Are frunzele de culoare verde închis si fructele grupate, tor de culoare verde închis în stare necoapta, ajungând la rosu la maturitate. Sunt uscate timp de 7-10 zile pâna culoarea devine neagra.
Piperul negru este utilizat peste tot în lume pentru preparate dintre cele mai diverse.
Origine NON EU (India, Sri Lanka, Indonezia)
Valori nutritionale medii per 100 g:
Proteine: 11,7 g
Grasimi, din care: 3,5 g
acizi grasi saturati: 0,9 g
Carbohidrati: 56,0 g
din care zaharuri: 53,0 g
Fibre: 14,1 g
Sare: 0,12 g
Valoare energetica: 306 Kcal/ 1282 KJ
Valorile nutritionale sunt supuse variatiilor specifice produselor naturale.
A se pastra la rece (18°C) loc uscat, bine ventilat, de preferinta ferit de lumina si caldura.
Produsul nu este, nu contine si nu este obtinut cu organisme modificate genetic, conform normativelor în vigoare.