Istoric
Scortisoara este un condiment foarte vechi si cunoscut, fiind mentionata in Biblie si folosita in Egiptul antic. in China, utilizarea acesteia este mentionata in una dintre cele mai vechi carti de medicina botanica chineza, datata in jurul anului 2.700 i.Hr. Scortisoara a devenit una dintre primele marfuri tranzactionate intre Orientul Apropiat si Europa.
Scortisoara Ceylon, este coaja uscata a unui copac vesnic verde ce provine din insula Sri Lanka. Specia ceylon este mai dulce, mai subtila si mai rafinata decat specia clasica.
Aceasta pulbere ecologica este foarte apreciata pentru parfumul dulce, lemnos dar si pentru proprietatile sale nutritive: este o sursa importanta de mangan, fier, calciu, fibre si de cinamaldehida, acetat si alcool de cinamil, substante care au rol de antioxidanti in corpul uman.
VALORI NUTRITIONALE
Energie 1033kj/ 237 kcal
Grasimi 1,2 g
- acizi grasi saturati 0,3 g
Carbohidrati 81 g
-fibre alimentare 53 g
-zaharuri 2,2 g
Proteine 4 g
Sodiu 10 mg