Lucrul esential despre untul ghee ecologic de la Pronat este faptul ca este procesat prin indepartarea tuturor impuritatilor si a apei din untul obisnuit. Acest proces de clarificare face ca untul ghee sa aiba un punct de ardere mai ridicat decat untul obisnuit si sa fie mai stabil la temperatura camerei, facandu-l potrivit pentru gatit si prajire.
Untul ghee este bogat in acizi grasi esentiali si antioxidanti, precum si in vitamine si minerale, cum ar fi vitamina A, vitamina E, vitamina K si fierul. Acesta poate fi benefic pentru sanatatea sistemului imunitar, a sistemului nervos, a pielii si a parului.
Unt ghee bio 200ml, 145g Pronat
Ingrediente: grasime buritica* 99,9%.
*=din culturi certificate ecologic.
Unt GHEE original ayurvedic, obtinut 100% din unt ecologic din lapte de vaca, din care s-a extras apa si lactoza.
Bucataria traditionala ayurvedica prefera untul ghee in locul untului obisnuit sau a altor forme de uleiuri sau grasimi. Untul ghee este potrivit pentru gatit, prajit (punct de ardere 250°C), copt, calit sau asezonat. De asemenea pentru intrebuintare cosmetica sau pentru ingrijirea pielii. Untul ghee - aurul din bucataria ayurvedica - se foloseste de mii de ani la prepararea bucatelor.
In timpul solidificarii untului, acesta poate sa ia nuante diferite de culoare. Acest lucru nu constituie un defect. La temperaturi de peste 25°C untul ghee devine lichid.
A se consuma de preferinta inainte de: vezi data inscriptionata pe capac.
Conditii de pastrare: loc uscat si racoros, ferit de razele soarelui.
Origine: Olanda
VALORI NUTRITIONALE MEDII:
per 100 g
Valoare energetica
3681 kJ / 895 kcal
Grasimi, din care:
99.9 g
- acizi grasi saturati
62,5 g
Carbohidrati, din care:
0 g
- zaharuri
0 g
Proteine
0 g
Sare
0 g