Desert Amazake Clearspring - desert ecologic din orez brun. Aroma dulce naturala a acestui desert se datoreaza zaharurilor simple in care sunt transformati carbohidratii din orezul integral, in cadrul unui proces de productie ce respecta traditia. Produs vegan fara: grau, produse lactate, gluten, nuci, adaos de zahar.
Amazake este o pasta consistenta si cremoasa folosita in mod traditional in Japonia ca ingredient pentru bauturi si deserturi si consta dintr-un amestec de orez dulce fiert cu cultura koji, lasat sa fermenteze.
Koji - orez fiert si / sau boabe de soia, la care sa adaugat o cultura de fermentare cu denumirea latina de Aspergillus oryzae, folosita pentru prepararea alimentelor fermentate, cele traditionale fiind sosul de soia, miso, mirin si sake.
Recomandari: amazake este o alternativa pentru deserturi si prajituri, fara produse lactate si usor de adaptat. In mod obisnuit, in Japonia Amazake este consumat ca o bautura reconfortanta pe timp de iarna, fiind in prealabil diluat cu apa fierbinte si trecut prin sita. In orice caz, acest desert este usor de folosit si pentru multe preparate europene. Spre exemplu, adaugand Amazake in piureul de fructe preferat de dumneavoastra, ii imbunatateste acestuia continutul de proteine, textura si gustul natural dulce, dar poate fi adaugat si in aluatul de clatite/briose sau utilizat pentru a prepara friganele fara produse lactate in compozitie.
Ingrediente: apa, orez integral* 27%, orez de cultura* (koji), sare de mare. * din culturi ecologice.
Valori nutritionale | UM | /100g |
Energie | kJ | 613 |
kcal | 147 | |
Carbohidrati | g | 30 |
glucide | g | 18.5 |
Proteine | g | 3 |
Lipide | g | 0.9 |
saturate | g | urme |
Sodiu | g | urme |
Tara de origine: Republica Ceha. Tara de provenienta: Anglia.