O alternativa vegan, fara gluten pentru toti iubitorii de orez cu lapte, ideala ca gustare, fel principal sau desert.
Simplu, usor de preparat si deosebit de gustos! Gata în doar 12 minute!
Contine un plic cu amestec pentru desertul de orez 54 g si un plic cu topping de zmeura 15 g
Ingrediente pentru amestecul de orez: 92% orez instant*, faina de orez*, sare de Himalaya1.
Ingrediente pentru topping: zahar brut din trestie*, 25% zmeura*, faina de orez*.
*din culturi certificate ecologic
1din saline din Pakistan
Poate contine urme de migdale, mustar sau soia.
Valori nutritionale/ 100 g:
Valoare energetica: 1577 kJ/ 371 kcal
Grasimi, din care: 0,2 g
acizi grasi saturati: <0,1 g
Carbohidrati: 84,9 g
din care zaharuri: 16,5 g
Fibre: 2,4 g
Proteine: 6,3 g
Sare: 0,56 g
Continut: 54+15 g
Mod de preparare:
1.Turnati 250 ml de bautura vegetala** sau lapte într-o oala.
2.Adaugati continutul plicului cu amestec de orez în lichidul rece si aduceti la fierbere amestecând cu un tel.
3.Lasati orezul sa fiarba 2 minute la foc mediu amestecând bine.
4.Luati orezul de pe foc si lasati sa se odihneasca acoperit 10 minute.
5.Inainte de servire mai amestecati o data si presarati toppingul.
**Recomandabil bautura de orez sau ovaz.
Sugestie: Pentru a obtine un orez mai cremos, înlocuiti o parte din lichid cu crema vegetala sau frisca.
Consistenta si culoarea preparatului pot varia în functie de bautura vegetala aleasa (soia de exemplu).
Retetele noastre:
Tarta cu orez si zmeura:
Ingrediente (pentru o forma mica de tarta):
cca 100 g zmeura prospata sau congelata
45 g faina de alac
25 g margarina
25 g zahar brun
Preparare: Preparati orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Turnati în forma de tarta, apoi presarati direct peste orez continutul plicului de topping si asezati zmeura. Din faina, margarina si zahar framântati un aluat cu consistenta sfarâmicioasa. Presarati peste tarta.Coaceti în cuptorul preîncalzit la 200°C, 25-30 minute.Desertul poate fi servit cald sau rece.
Bile de orez
Preparati orezul conform instructiunilor de pe plic. Lasati sa se raceasca. Din masa de orez racita la frigider formati bile cât o muscatura si presarati-le cu topping. Sunt perfecte ca desert sau gustare la cafea.
A se pastra la loc uscat, ferit de caldura.
A se consuma de preferinta înainte de data inscriptionata pe ambalaj.
Producator: Biovegan GmbH, Germania
Produs în Germania