zahar pudra*, sirop de glucoza*, inulina*, cacao*, 6,7% glazura de ciocolata amaruie* rasa (continut de cacao 55%) (masa de cacao*, zahar integral din trestie de zahar*, unt de cacao*, emulgator: lecitina de soia*), agent de îngrosare (pectina, faina din boabe de guar*, xantan, faina din sâmburi de roscove*)
*din culturi controlate ecologic
Preparare fara masina de înghetata: Pentru a obtine o înghetata vegetariana amestecati 150 ml bautura rece din soia si 100 ml crema de soia. Sau 250 ml lapte rece integral (omogenizat, cu cel putin 3,5% continut de grasime). Se folosesc doar lichide foarte reci (cu temperatura între 3°C si 6°C).
Sfat: Pastrati bautura din soia / crema de soia sau cutia de lapte aprox. 30 minute la congelator înainte de utilizare.
Preparare:
1. Se masoara lichidul rece si se toarna într-un pahar înalt (de aprox. 1,5 l).
2. Lichidul se bate cu un blenderul de mâna pe treapta mica timp de ½ minut, astfel încât volumul acestui sa creasca de patru ori (varianta din soia, volum mai scazut). Daca lichidul nu ajunge la volumul acesta, înseamna ca nu a fost suficient de rece.
3. Se opreste blenderul, se adauga continutul plicului în spuma si se omogenizeaza scurt folosind din nou treapta mica a blenderului. Dupa 1 minut utilizati treapta medie, iar dupa înca 1 minut continuati sa bateti compozitia pe treapta cea mai înalta a blenderului pâna obtineti o spuma fina, cremoasa.
4. Pentru creatii proprii puteti adauga dupa gust ingrediente în spuma si sa le amestecati usor cu o lingura.
5. Puneti spuma de înghetata într-un recipient, închideti-l si pastrati-l la congelator la cel putin
– 18 °C pentru 6 – 8 ore.
Lasati înghetata sa se dezghete putin înainte de a o consuma.