Faina de Lupin Eco 500 grame Primeal
Faina de Lupin Eco 500 grame Primeal
Faina de Lupin Eco 500 grame Primeal

Faina de Lupin Eco 500 grame Primeal


In stoc
3 puncte Bucura-te oricand de punctele tale ! Ele vor fi adaugate in contul tau de client dupa achizitia acestui produs.
Vezi mai mult
37.95 Lei *pret cu TVA (in pret nu este inclus transportul)
- +
Cod Produs: 42699
Code de bare: 3380380057137

Faina de lupin certificata ecologic, continut foarte bogat de proteine, poate inlocui oul in diferite produse, fara amidon, fara gluten in mod natural.

CARACTERISTICI LUPIN:

produs bio, sursa de fibre, continut mare de proteine

Gramaj: 500g

DESCRIERE PRODUS:

Din samanta de Lupin se produce o faina galbena, folosita de aproape douazeci de ani in produse de patiserie si biscuiti, pentru preparate fara gluten, paini proteice, anumite sosuri etc.
Este cea mai bogata leguminoasa in proteine: contine 40%!  Continut bun de lizina si arginina.
Continut mare de fibre: 30%.
Fara amidon
Lupinul este deosebit de potrivit pentru diete vegetariene si sportivi
Continut proteine: 40%
Atentie: acest produs nu este garantat fara gluten.
INGREDIENTE:
 LUPIN alb dulce* (Lupinus albus)
*ingrediente provenite din Agricultura Ecologica
Alergeni: 0022 contine LUPIN. Poate contine urme de GLUTEN
Conditii de pastrare si consum: a se pastra intr-un loc uscat si racoros, departe de lumina.
Tara de origine: Agricultura UE. Produs in Franta
Certificare: FR-BIO-01
BENEFICII:
INDICE GLICEMIC SCAZUT
Datorita IG foarte scazut de doar 15, lupinul este utilizat pe scara larga in produse de patiserie si alte preparate culinare cu un indice glicemic scazut. Contributiile sale nutritionale nu diminueaza faptul ca se dovedeste a fi un aliat major in dietele cu IG scazut.
De asemenea, este folosit in dieta ketogena, cea mai stricta versiune a dietei cu IG scazut.
BOGATA IN FIBRE
Cu continutul sau foarte mare de fibre (18%), lupinul depaseste chiar alimente binecunoscute precum taratele de ovaz si faina integrala. Continutul sau de fibre are mai multe beneficii pentru sanatate:

STABILIZEAZA ZAHARUL DIN SANGE
Faina de lupin contine multe fibre (intre 25 si 30 g la 100 g), in special fibre solubile. Fibrele solubile au puterea de a forma o textura asemanatoare unui gel in stomac, care ajuta la reducerea absorbtiei glucozei si extinde absorbtia pe o perioada mai lunga de timp. Aceasta are ca efect reducerea nivelului de insulina dar si evitarea varfurilor semnificative. Potrivit mai multor studii stiintifice, faina de lupin este, asadar, un aliat important in alimentatia persoanelor predispuse la diabet de tip 2.

IMBUNATATESTE TRANZITUL INTESTINAL
Mai multe studii stiintifice ne spun ca fibrele din faina de lupin au si puterea de a imbunatati tranzitul intestinal si de a contribui la confortul digestiv. Aceasta faina reprezinta asadar un atu interesant pentru stimularea intestinelor lenese. Dincolo de imbunatatirea tranzitului, faina de lupin imbogateste si microbiota intestinala.

EFECT DE SUPRIMARE A POFTEI DE MANCARE
In cele din urma, o alta putere a fibrelor se refera la efectul lor natural de suprimare a poftei de mancare. Intr-adevar, fibrele iti permit sa simti mai rapid senzatia de satietate, limitand astfel dorinta de gustare in timpul zilei. De asemenea, s-a dovedit in studii stiintifice ca aceasta faina contine triptofan, un aminoacid care va permite sa simtiti senzatia de satietate.

BOGATA IN PROTEINE VEGETALE
Cu un continut de proteine ​​de aproape 40%, samanta de lupin este, fara indoiala, leguminoasa care contine cel mai mult! Faina de lupin este, asadar, o alternativa buna pentru persoanele care urmeaza o dieta vegetariana sau vegana.
In plus, proteinele sale s-au dovedit a fi usor de digerat, ceea ce contribuie si la imbunatatirea tranzitului intestinal.
COCKTAIL DE VITAMINE SI MINERALE
Faina de lupin este deosebit de bogata in vitamina B, C si E. De asemenea, contine mult magneziu, suficient pentru a te stimula in caz de oboseala sau stres.
Faina de lupin este, de asemenea, bogata in fier, calciu, cupru si zinc. Prezenta acizilor grasi omega-3 si omega-6 contribuie, de asemenea, la eliminarea colesterolului rau si la furnizarea de grasimi bune, stimuland productia de colesterol bun.
PUTERE DE EMULSIONARE MARE
Aceasta faina are o putere de emulsionare care va permite sa inlocuiti ouale sau untul in preparate.

NU CONTINE AMIDON SI ESTE FARA GLUTEN IN MOD NATURAL
Faina de lupin, o leguminoasa, nu contine gluten. Prin urmare, este perfect potrivit pentru preparatele pentru dieta persoanelor intolerante sau alergice la gluten.
De asemenea, nu contine amidon.
PREPARARE / UTILIZARE:
Faina de lupin va permite sa reduceti cantitatea de ou din retetele de briosa si prajituri.
Faina de lupin are o capacitate de emulsionare foarte buna si inlocuieste partial sau complet ouale pentru terine, briose, sau sosuri precum maioneza de legume.
Confera preparatelor o culoare galbena frumoasa, foarte apetisanta.
Aduce putin gust de nuca care este apreciabil in produse de patiserie.

Grasimi    
12g din care acizi grasi saturati: 1.7g

Carbohidrati    
9g din care zaharuri 9g

Proteine    
40g

Fibre    
27g

Sare    
0.06g

Valoare energetica la 100g    
1507 kj/ 360 kcal


Recenzii Produs
0 0 Recenzii
Spune-ti parerea acordand o nota produsului



Alti clientii au cumparat si...

Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙