Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Descriere:
Dozator de energie bogat în elemente minerale.
Întrebuintare:
Ideal pentru Müsli, pentru copt si rontait.
O placere orientala
Caisele(Prunus armeniaca L.) fac parte din familia fructelor sâmburoase, fiind niste fructe foarte apreciate deoarece ne ofera atât o pulpa de fruct dulce si aromata, dar si un sâmbure gustos. Caisul este originar din Orient. Totusi, astazi, acesta este cultivat în toata zona mediteraneana. Caisul poate creste pâna la 5 m înaltime si se deosebeste printr-o floare de culoare alba-rozalie, cu miros divin.
Caisele se coc sub soarele din Turcia pâna la mijlocul lunii iulie. În aceasta perioada începe recolta caiselor de catre agricultorii nostri parteneri din zona Malatya în estul Anatoliei. Caisele sunt scuturate din pomi si apoi adunate manual. Fructele proaspte sunt puse imediat la uscat . Dupa 3 zile de stat la uscat, caiselor li se îndeparteaza sâmburii si apoi sunt din nou puse la uscat pentru înca 3-4 zile.
Dupa ce sunt transportate în Ören, fructele dulci sunt spalate, sortate si supuse unei înghetari rapide, pentru a combate orice atac al insectelor. Caisele Rapunzel îsi pastreaza culoarea portocaliu-maronie si aroma pe o perioada lunga de timp. Din pricina gustului lor proaspat-acrisor si datorita dulcetii lor naturale, caisele sunt potrivite pentru o multime de produse de patiserie. Ele pot fi folosite si în Musli, deserturi sau sosuri de fructe. Mâncate în stare pura, caisele reprezinta un important furnizor de energie si minerale, care asigura organismului un aport important de potasiu, fier si vitamine.