Ingrediente:
Curmale.
Descriere:
Uscarea curmalelor intervine pe palmier prin razele intensive de soare. Fructele uscate RAPUNZEL sunt vazute ca delicatese valoroase datorita prelucrarii deosebit de meticuloase si menajante.
Întrebuintare:
Ideale pentru sport, scoala si birou, pentru copt, pentru obtinerea de deserturi.
Un deliciu din desert
Curmalele mai sunt denumite “pâinea desertului” si reprezinta unele dintre cele mai vechi plante de cultura ale omenirii. Curmalul(Phoenix dactylifera), care poate atinge pâna la 25-30 m înaltime, este cel mai important arbore, ce se gaseste în oazele din Africa si din sud-vestul Asiei. În trecut acest pom asigura supravietuirea locuitorilor desertului si a caravanelor. Si astazi curmalele sunt considerate un aliment de baza in nordul Africii.
Exista aproximativ 300 de tipuri de curmali, care se pot deosebi între ele pe urmatoarele tipuri de soiuri: soi moale, soi pe jumatate uscat si soi uscat. Unul dintre cele mai aromate soiuri de curmale este “Deglet Nouri”. Aceasta curmala bio se deosebeste prin consistenta sa usoara si datorita dulcetii puternice, ea stralucind în fata celorlalte tipuri de curmale prin neobisnuit de vasta paleta de arome.
Curmala are un continut notabil de calciu, fier, fosfor si magneziu. Ea ofera un aport important de energie si ajuta la digestie.
Ele se pot folosi în Musli, produse de patiserie, deserturi. Pentru a obtine cele mai bune curmale bio, acestea trebuie doar spalate dupa recolta si pasteurizate cu vapori de apa.