Dudele negre sunt cultivate in sudul Europei, Orientul Mijlociu, Africa de Sud sau in Subcontinentul Indian. Dudele negre deshidratate contin fitonutrienti esentiali unui organism sanatos: polifenoli, minerale si vitamine.
Dudele negre uscate sau deshidratate mai contin resveratol, un alt polifenol cu proprietati antioxidante ajuta la buna functionare a sistemului circulator si creste productia oxidului nitric, o substanta ce regleaza transmisiile dintre neuroni si ajuta la eliberarea anumitor hormoni.
Dudele negre uscate sunt o sursa buna de fier, calciu, vitaminele A, C, E si K, vitamine din complexul B, folati si contribuie la sanatatea sistemului digestiv prin cantitatea mare de fibre pe care o contin. De asemenea, aceste fructe mici mai contin carotenoizi ca luteina si zeaxantina care protejeaza ochii de actiunea radicalilor liberi.
Sunt preferate in tarte, alaturi de alte fructe de padure sau in placinte. Sunt un ingredient pretios in inghetate, smoothie-uri sau in varianta uscata, in prajituri. Pot fi consumate dude negre bio uscate, la micul dejun alaturi de un iaurt simplu de casa sau impreuna cu cerealele preferate.
Ingrediente: dude negre bio uscate, deshidratate din agricultura ecologica.
Detalii Dude negre uscate, deshidratate, BIO 200g
Cantitate 200 g
Certificat RO-ECO-008 produs ecologic (organic, eco, bio)