GOJI BIO, 100G
Fructele Goji, contin 16% din greutatea lor proteina, comparand cu 20% in cazul fripturii. Contin 21 de minerale, sunt o sursa excelenta de potasiu (mai mult decat bananele), de fapt sunt cea mai buna sursa de potasiu din randul plantelor. Goji contin 18 aminoacizi in special arginina, l-glutamina si leucina. Ele contin de doua ori mai multa vitamina C decat portocalele si sunt cea mai importanta sursa naturala de vitamina B1 (tiamina), precum si cantitati importante de Vitamina B3(niacina). Au mai multa vitamina A decat morcovii si datorita indicelui glicemic care este 29, deci foarte scazut, au efect mic asupra nivelului zaharului in sange.
Goji sunt de asemenea un adaptogen si ajuta la construirea energiei jing in corp in special in rinichi unde aceasta este centrata si este sunt un puternic stimulator al sistemului imunitar. Fructele goji ajuta si la alcalinizarea organismului, mentinerea vitalitatii si sunt binenteles si un antioxidant general important.
Ajuta la producerea de colina, care este un nutrient esential pentru creier, memorie si intreg sistemul nervos, care combate leziunile provocate de radicalii liberi. Goji detoxifica ficatul si il protejeaza de efecte carcinogene sau hepatita.
Cercetarile au aratat ca fructele goji, extind viata celulelor cu 21% contribuind astfel semnificativ la prelungirea vietii. Nu degeaba David Wolfe in cartea sa Superalimente le numeste Fantana tineretii.
Ingrediente: fructe de goji* uscate
*=provenite din culturi certificate ecologic.
Conditii de pastrare: intr-un loc uscat si racoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.
VALORI NUTRITIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetica 1478 kJ / 349 kcal
Grasimi, din care: 3,2 g
- acizi grasi saturati 0,4 g
Carbohidrati, din care: 67,7 g
- zaharuri 51,4 g
Fibre 6,8 g
Proteine 11,9 g
Sare 0 g