Ingrediente:
Stafide bio Korinthen.
Descriere:
Strugurii se usuca îndelung la soare, prin aceasta se dezvolta o aroma inegalabila.
Întrebuintare:
Ideale pentru patiserie si desigur pentru bunatatile de craciun.
Albastre si fara sâmbure
Strugurii sunt fructele vitei de vie(Vitis Vinifera L.ssp.vinifera). Acestia au fost cultivati înca din vremea egiptenilor si a asirienilor. Astazi exista aproximativ 16.000 de soiuri de vita de vie. Boabele de strugure uscate poarta denumirea de stafide, stafide de origine sultana sau stafide Corinth. În mod curent, acestea poarta doar denumirea de “stafide”.
Stafidele Corinth se obtin din boabe de strugere albastre, mici si fara sâmbure. Numele acesta provine de la orasul portuar grecesc Corinth, în împrejurimele caruia este cultivat acest soi de strugure. Dupa uscarea în soare, stafidele mai sunt supuse doar procesului de curatare. Stafidele Corinth nu trebuie sa fie unse cu ulei deoarece acestea sunt mai mici si mai uscate si în acest fel ele nu se mai lipesc unele de altele. În ceea ce priveste gustul, stafidele Corinth se deosebesc de stafidele normale si de cele sultana printr-o aroma mai proaspata.
Stafidele, stafidele sultana si stafidele Corinth reprezinta un important furnizor de energie, ce contine o multime de substante sanatoase pentru organism. Datorita continutului înalt de fructoza si glucoza(carbohidrat usor digestibil) organismul le poate asimila rapid si le poate transforma în energie. În acest mod, Musli-ul de la micul dejun îti va da energia necesara întregii zile si de asemnea iti va oferi o portie suplimentara de minerale, cum ar fi calciul.