Ingrediente:
Visine bio, ulei de floarea soarelui bio.
Descriere:
Visinele sunt o delicatesa printre fructele uscate prin aroma lor proaspata usor amaruie.
Întrebuintare:
Visinele se preteaza foarte bine pentru obtinerea de produse de patiserie, d.e. ca alternativa proaspata amaruie la stafide sau pentru deserturi, sosuri de fructe.
O pacere acri?oara
Vi?inele (Prunus cerasus) apar?in acelea?i familii ca ?i cire?ele. Principalele caracteristici care le deosebesc sunt culoarea, forma ?i gustul. În Europa, una dintre cele mai extinse zone de planta?ie de cire?e din lume, se gasesc zone extinse de vi?ini bio, a caror flori sunt albe ?i carora le prie?te clima temperata.
Vi?inele bio Rapunze sunt culese în mod tradi?ional, manual, apoi ele sunt spalate, li se înlatura sâmburele ?i în final vi?inele sunt uscate gentil. Pentru a se evita lipirea fructelor între ele, acestea sunt stropite cu ulei de floarea soarelui bio.
Spre deosebire de alte fructe, vi?inele se eviden?iaza printr-un con?inut ridicat de micronutrien?i, acid folic, acid nicotinic(vitamina B3) ?i vitamina A.
Vi?inele sunt o adevarata delicatesa cu o aroma delicat acri?oara. Ele se pot folosi în produsele de patiserie ca o alternativa pentru stafide, sau pot fi folosite pentru ob?inerea unor sosuri de fructe sau a jeleului. Ele pot fi consumate ?i în stare pura, prin înmuiere în apa, devinind astfel o alternativa delicioasa la cire?ele de tip Morello.